Concursul de admitere la Colegiul Național al Poliției de Frontieră s-a încheiat cu selectarea a 100 de tineri, care au prezentat calificative înalte la toate probele de admitere.

În perioada 18 iulie – 5 august 2016, toți cei interesați de profesia de polițist de frontieră au avut posibilitatea să depună actele pentru a fi înscriși la concursul de admitere. În rezultat, dintre cei 225 de tineri care au depus dosarele, doar 154 au fost apți de a participa la concurs, iar 100 au trecut cu brio proba pregătirii fizice și testul de inteligență.

Deși meseria de polițist de frontieră implică foarte multe rigori și responsabilitate, este și profesia care îţi oferă un anumit statut social, îți dă posibilitatea să aperi norme, valori, principii și să participi la asigurarea securități frontierei de stat. În aces context, Poliția de Frontieră adresează elevilor înmatriculați la studii, succese, putere de muncă și perseverență în tot ce fac, iar anii de studii să le aducă nu doar cunoștințe temeinice în domeniul de frontieră, dar și încrederea în propriile forțe, prin prezentarea unei atitudini noi și corecte în relația cu cetățeanul.