Comisia economie, buget și finanțe a încheiat recepționarea dosarelor pentru concursul de selectare a candidaților la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției comunicare a Parlamentului, 12 persoane au depus dosarele la concurs. Este vorba despre următorii candidați:

 1. Ion Matei
 2. Mihail Cernei
 3. Alexandru Lupan
 4. Iurie Ursu
 5. Vasile Daud
 6. Ruslan Surugiu
 7. Sergiu Ungureanu
 8. Tudor Copaci
 9. Adrian Cazacu
 10. Anatolie Cainareanu
 11. 1 Victor Parlicov
 12. Dorin Dușciac

Potrivit Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE, Comisia urmează să verifice dosarele candidaților în termen de 5 zile și să admită numai candidații care au depus dosarele complete. Ulterior, decizia Comisiei privind candidații admiși la concurs, CV-urile candidaților și graficul interviurilor vor fi plasate pe pagina web a Parlamentului.

Dosarele de concurs au fost depuse în perioada 2 – 20 ianuarie 2017. Concursul a fost anunțat pe data de 21 decembrie 2016, atunci când, prin decizia Comisiei, a fost aprobat și publicat pe site-ul Parlamentului anunțul de desfășurare a concursului și Regulamentul.