Delegaţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, în frunte cu vicepreşedintele formaţiunii, Andrei Neguţa, se află într-o vizită de lucru la Sankt-Petersburg, la invitaţia Partidului „Spravedlivaia Rossia” în cadrul cooperării de partid.

În cadrul vizitei, care va dura până la 10 iunie, este prevăzută o serie de întrevederi pentru discutarea subiectelor legate de procesele integraţioniste în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice, dezvoltarea colaborării politice şi economice moldo-ruse la nivel regional, pregătirea către alegerile prezidenţiale din Moldova şi parlamentare din Rusia, precum şi alte subiecte de interes comun.

Astfel, delegaţia se va întâlni cu consilierul preşedintelui Dumei de Stat din FR, Mihail Krotov, şi va participa la discutarea chestiunilor legate de procesele integraţioniste în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice şi Asocierea Moldovei cu UE. La adunarea legislativă a Sankt Petersburgului sunt planificate întrevederi cu vicepreşedintele adunării, Pavel Soltan, şi cu preşedintele fracţiunii „Spravedlivaia Rossia”, Alexei Kovaliov.

De asemenea, în cadrul vizitei va avea loc şi întrevederea cu vicepreşedintele Dumei de Stat a FR, secretarul Prezidiului Consiliului Central al partidului „Spravedlivaia Rossia” pe probleme internaţionale, Alexei Romanovici.

Socialiştii vor vizita Adunarea Interparlamentară a Comunităţii Statelor Independente, Adunarea Parlamentară a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), Secţia regională a partidului „Spravedlivaia Rossia” şi se vor întruni cu conducerea secţiei regionale.

Între PSRM şi „Spravedlivaia Rossia” au fost încheiate un acord de cooperare între partide şi un memorandum privind cooperarea dintre fracţiuni.