În această dimineață, ofiţerii CNA au descins la birourile vamale Tudora şi Palanca şi la domiciliile mai multor angajaţi, Astfel, în urma percheziţiilor mai mulți vameși au fost reţinuţi, comunică 24h.MD.

Potrivit informaţiilor, percheziţiile au început la ora 06:15 şi au avut loc în cadrul unui dosar de corupere pasivă.

Pănă la această oră au fost  reținuți de către angajații CNA și procurorii anticorupție, 15 vameși. Informația a fost confirmată de ofițerii de presă ai CNA.

Mai mult decât atât, din cauza percheziţiilor care au avut loc la cele două posturi vamale, zeci de maşini stau la la rând pentru a trece frontiera. Pe reţelele de socializare, oamenii se plâng că sunt nevoiţi să se întoarcă din drum sau să aleagă rute ocolitoare care le vor lua mai mult timp pentru a ajunge la destinaţie. Alţii din contra, sunt de acord să aştepte dacă aceste percheziţii vor elimina din sistem vameşii corupţi.

Totodată, Serviciul Vamal a aluat act de acțiunile desfășurate astăzi de CNA și procurorii anticorupție, precum și de reținerea mai multor colaboratori ai instituției. Într-un comunicat de presă emis de instituţie se precizează că acțiunea de astăzi are la bază informații și materiale operative furnizate de către Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal.

„Ne exprimăm regretul pentru extinderea timpului de așteptare în cele  două puncte de trecere a frontierei, provocată de o situație obiectivă. Depunem toate eforturile pentru ca în termenul cel mai scurt să fie  fluidizată traversarea vămilor Palanca și Tudora. În acest sens, am dispus să fie adus personal suplimentar din alte ture și, dacă va fi nevoie, vom aduce personal și din alte subdiviziuni. În ceea ce privește investigația inițiată de organele de anchetă, ne abținem de la orice comentarii până ce operațiunile de astăzi vor fi  integral finalizate și vom avea declarații oficiale din partea anchetatorilor. Serviciul Vamal a sprijinit atât  operațiunea de azi a procurorilor anticorupție, cât și acțiunile premergătoare acesteia”, a declarat directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.