Fostul angajat al Poştei Moldovei, Sergiu Cebotari, a primit 30 de zile de arest. Mandatul a fost emis de Judecătoria raionului Nisporeni. Avocata Ana Ursachi a declarat că va ataca decizia.

Sergiu Cebotari a fost reţinut vineri, 29 iulie, în ziua în care urma să transmită probe importante în cazul contrabandei cu anabolizante.

„Într-adevăr, Sergiu Cebotari trebuia să-mi transmită pentru Comisie probe extrem de importante. Despre existenta lor el a depus oficial mărturii în Comisie. Mai mult, eu personal am privit video cu aceste probe. Un alt document, în original, l-am ţinut în mână, dar am recepţionat doar copia. Punerea lor la dizpoziţia Comisiei a fost condiţionată de asigurarea securităţii lui şi a familiei dânsului, urmare a numeroaselor ameninţări, inclusiv cu moartea”, a declarat deputatul Grigore Cobzac, preşedintele Comisiei speciale care a verificat activitatea Poştei Moldovei.

Amintim că Sergiu Cebotari dezvăluise că, prin intermediul Poştei Moldovei, zilnic ar fi expediaţi zeci de saci cu anabolizante în ţări din Uniunea Europeană şi în Statele Unite. Substanţele interzise ar fi camuflate în colete pe care scrie că ar conţine cărţi ori ziare, iar şefii de la Poşta Moldovei nu doar că sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală. Conducerea instituţiei a respins însă acuzaţiile.