Cetățeanul moldovean Vladimir Plahotniuc nu se mai află în Statele Unite ale Americii, el părăsind această țară la scurt timp după sosire. Cel puțin asta susține Mihail Gofman, fost angajat al CNA, care a prezentat date din registrul imigrațional american, transmite Breaking News cu referire la Cotidianul.

Potrivit datelor prezentate de Gofman, Plahotniuc a sosit în SUA la 15 iunie, imediat după ce a părăsit Republica Moldova în urma schimbării de facto a puterii. El a stat însă doar două zile în SUA, ulterior părăsind această țară.

Vizita sa anterioară a fost la începutul lunii mai, când Cotidianul.md a dezvăluit, în exclusivitate, că Plahotniuc a plătit în jur de un milion de dolari pentru un avion de lux.

Gofman susține că Plahotniuc a plecat ulterior în Marea Britanie, alături de Constantin Botnari. Cei doi s-ar afla și astăzi acolo.

Datele sunt valabile însă doar pentru cetățeanul moldovean Vladimir Plahotniuc și pașaportul său eliberat de autoritățile moldovenești cu nr. AA0000001

Plahotniuc mai deține însă și cetățenia României, Rusiei și Cehiei. Cu pașaportul ceh acesta și-a deschis o afacere chiar în Marea Britanie, la începutul lunii iunie a acestui an.