Un avion al companiei EgyptAir s-a prăbușit ieri seara, în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean. Informația a fost confirmată de către autorităţile aviatice egiptene.

Potrivit datelor preliminare, la bordul aeronavei se aflau 56 de pasageri, dintre care trei copii, și 10 membri ai echipajului. Turiștii erau de origine egipteană, saudită, irakiană, britanică și franceză.

Menționăm că aparatul de zbor Airbus A320 a decolat din capitala Franței, de pe aeroportul Charles de Gaulle, la ora 22 și nouă minute, ora Moldovei.  Noaptea trecută, acesta a dispărut de pe radare.

Compania aeriană a scris pe Twitter că avionul a dispărut după ce a pătruns 16 kilometri în spațiul aerian al Egiptului, deasupra Mării Mediterane.

Aceasta a mai precizat că aeronava zbura la o altitudine de peste 11.000 de metri.

Membrii echipajului nu au emis semnalul SOS.

Amintim că anul trecut, un avion rusesc de linie, cu 224 de oameni la bord, a fost doborât de gruparea „Statul Islamic” în nordul peninsulei Sinai. Iar în martie, un avion de pasageri al companiei EgyptAir, a fost deturnat în Cipru de către un bărbat. Atacatorul a creat situația de criză din cauza fostei sale soții.