Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a efectuat o vizită pe șantierul de construcție a locuințelor sociale din raionul Soroca, pentru a verifica gradul de finalizare a lucrărilor la acest obiectiv și a stabili un termen de dare în folosință a apartamentelor.

„Blocul este finalizat în proporție de 90 la sută. În prezent sunt instalate obiectele sanitare în apartamente, teracota în scara casei, se vopsesc pereții exteriori, constructorii muncesc zi de zi pentru ca în luna octombrie blocul să fie gata pentru darea în folosință. La Soroca vor fi finalizate la cheie 72 de apartamente destinate familiilor nevoiașe, persoanelor cu nevoi speciale, inclusiv tinerilor specialiști. Prin construcția acestor locuințe dorim să oferim protecție socială cetățenilor care sunt în imposibilitatea să își achiziționeze o casă sau să închirieze o locuință”, a spus Vasile Bîtca.

Totodată, ministrul a precizat că în prezent se construiesc locuințe sociale în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Leova, iar în toamna acestui an vor demara construcțiile și în raioanele Fălești și Rezina. De asemenea, oficialul a amintit că în perioada 2014-2015 au fost construite și oferite în locațiune 40 de locuințe sociale în raionul Călărași, 35 în raionul Sîngerei, 56 de apartamente în 15 localități ale raionului Hîncești, în total 171 de apartamente.

Amintim faptul că, costul total al Proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră constituie 20,4 milioane euro.  65% din suma totală de bani necesară este oferită de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCDE) în cadrul unui împrumut  acordat pe o perioadă de până la 20 de ani cu o perioada de graţie de 5 ani.