În ultimele 24 de ore, pompierii din țară au intervenit pentru stingerea focarelor de vegetație în 64 de cazuri, 8 dintre care doar în municipiul Chișinău, informează 24H.MD

Una dintre intervenții a avut loc în raionul Cahul, în după-amiaza zilei de ieri. Echipa de salvare a fost direcționată în satul Tartaul de Salcie, Cahul.  Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că gunoiștea, cu o suprafață de 200 metri pătrați, era cuprinsă de flăcări, iar din cauza vîntului puternic și a vegetației uscate jur, incendiul se extindea în direcția unor depozite și a unei stîni din apropiere. Acestea din urmă au fost salvate, localizarea focarului fiind anunțat după aproximativ o oră. În plus, a fost distrusă de foc, o altă suprafață de iarbă uscată, tot pe o suprafață de 200 metri pătrați.

În context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale amintește încă o dată cetățenilor să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale întrucît în condiții de temperaturi ridicate, vînt puternic și umeditate redusă, crește riscul producerii incendiilor.

Totodată salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, atunci cînd sînt observate situații de urgență.