Un bărbat din Ungheni, de 62 de ani, a decedat chiar sub ușa medicului. Tragedia s-a întâmplat la Centrul de Sănătate Corneşti. Pacientul se simţea rău şi a mers la o consultare. A ajuns acolo pe la ora 7.30, medicul încă nu era la locul de muncă. S-a aşezat pe scaun şi şi-a găsit sfârşitul.

„Bărbatul decedat ştia că eu obişnuiesc să vin la serviciu pe la ora 7, deşi ziua de muncă începe la ora 8. Anume în ziua cu pricina am venit pe la 7.50, am avut de aranjat nişte treburi, pentru că urma să plec la Chişinău, cu chestiuni de serviciu”, explică directoarea Centrului de Sănătate, Natalia Chirinciuc-Munteanu.

Potrivit acesteia, bărbatul, care a murit în aşteptarea medicului, ar fi suferit de mai multe boli, iar cauza decesului ar fi fost insuficienţa cardiacă: „A suferit anterior un infarct, avea bronşită cronică obstructivă. Era în perioada caniculară şi nu înţeleg de ce nu a chemat ambulanţa încă de acasă, ori cel puţin să aştepte afară, să nu facă efort fizic până la etajul doi, unde se află cabinetul medicului”, a spus sursa citată.

Oxana Toderiţă, ofiţer de presă de la Inspectoratul de Poliţie Ungheni, a declarat că poliţistul de sector, Gheorghe Paladi, ar fi fost la faţa locului în cel mult 7-8 minute, iar medicii de la Staţia de urgenţă Corneşti ar fi venit repede să acorde primul ajutor medical, au încercat să-l resusciteze, dar era prea târziu, iar la 8.20, cadavrul bărbatului nu mai era în spital.