Deputații socialiști au venit cu o nouă moțiune simplă, a opta la număr! De această dată, aceștia au contestat activitatea lui Vasile Bîtcă, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Deputații i-au reproșat acestuia faptul că mai mult de jumătate din localitățile din țară nu au plan de dezvoltare și că în jurul ambasadei Franței a apărut un imens complex de apartamente.

„Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a devenit un minister al feudalizării. Dezvoltarea este dezorientată. Lipsa unei imagini clare de fel de infrastructură trebuie să fie în regiune oferă un caracter de haos. 95% din localitățile din țară nu au plan de dezvoltare urbanistic, iar fondurile pentru dezvoltare sunt cheltuite ineficient”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Amintim că, până acum, socialiștii au înaintat moțiuni împotriva ministrului Educației, Corina Fusu, ministrului Apărării, Anatol Șalaru, ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, ministrului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, ministrei Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş, ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, dar și împotriva viceprim-ministrul pe probleme sociale, Gheorghe Brega.

Moțiunile în privința miniștrilor Corina Fusu, Anatol Șalaru, Octavian Armașu, Iurie Chirinciuc și Stela Grigoraș nu au fost susținute, iar moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, urmează a fi discutată în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului.