A mers în ospeție, a parcat mașina, iar când a vrut să plece acasă, a uitat unde și-a lăsat automobilul. Un bărbat din capitală riscă doi ani de pușcărie pentru că a alertat în van oamenii legii, spunându-le că mașina i-ar fi fost furată. Polițiștii au intervenit, iar în urma analizei imaginilor video ridicate de pe camerele de supraveghere, s-a constatat că mijlocul de transport a fost luat de la locul parcării chiar de către proprietar.

În cadrul acțiunilor procesual penale, bărbatul și-a recunoscut vina, spunându-le polițiștilor că a mers în ospeție, după care a uitat unde a parcat automobilul.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru  ,,Denunțarea falsă sau plângerea falsă”, care, conform legislației, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 32.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității, de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În acest context, Poliția face apel către cetățeni să nu recurgă la așa gesturi și să ducă organele de drept în eroare, deoarece asemenea acțiuni se pedepsesc penal.