Apple, una dintre cele mai valoroase companii din lume, va dezvălui, în această seară la ora locală 20.00, o nouă versiune a telefonului iPhone.

Un telefon iPhone cu ecran curbat se numără printre cele trei noi modele de telefoane iPhone pe care grupul Apple se pregăteşte să le lanseze pe piaţă în 2017, a declarat luni o sursă pentru Nikkei Asian Review.

De asemenea, pe lângă versiunile cu ecran clasic cu diagonale de 4,7 inchi şi 5,5 inchi, anul viitor gama de produse iPhone ar putea include şi un telefon cu o diagonală de 5,5 inchi şi chiar mai mare dotat cu un ecran curbat pe margine la fel ca la Samsung Edge, susţine Nikkei. Aceasta înseamnă că în luna septembrie a acestui an, Apple va lansa doar două noi modele de telefoane iPhone, dintre care unul cu o cameră de tip dual-lens.

Un iPhone cu un ecran curbat de tip OLED va fi cu siguranţă mai scump de produs decât unul cu ecran tradiţional de tip LCD. Principalul rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, care recent a lansat Note7, noul vârf de gama al companiei pe segmentul phablet, este principalul furnizor mondial de dispalyuri OLED.

Anterior, The Wall Street Journal a informat că Apple are în vedere modificări importante de design pentru cea de a 10-a aniversare a lansării primului iPhone, precum eliminarea butonului „home”, însă unele din acestea modificări nu au putut fi gata la timp pentru lansarea din acest an, potrivit capital.ro.