Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare a fost chemat în această dimineaţă pentru a interveni la acordarea ajutorului calificat unui bărbat care a suferit într-un accident de circulaţie produs în apropierea localităţii Suvorovca, raionul Făleşti.

Apelul la serviciul 901 a fost recepţionat la ora 04.53. Ajunşi la faţa locului, salvatorii au stabilit că şoferul în vârstă de 52 de ani a unui autoturism „Volkswagen Golf” este în stare gravă, iar pasagerul acestuia, un bărbat în vârstă de 42 de ani, este mort.

Pompierii au efectuat lucrări de descarcerare a cadavrului, iar echipajul SMURD a acordat primul ajutor conducătorului auto, care a suportat un traumatism cerebral, fiind în comă.

Pacientul a fost stabilizat şi transportat de urgenţă la spitalul municipal Bălţi. Din primele cercetări s-a stabilit că accidentul s-a produs după ce autoturismul de model „Volkswagen Golf” a derapat de pe traseu şi s-a tamponat lateral într-un copac. Toate circumstanţele urmează să fi stabilite de organele de drept.

Conform datelor Serviciului protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, în ultimele 24 de ore, Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare a intervenit în 11 cazuri de acordarea primului ajutor calificat.