Voluntari și reprezentanți ai mai multor organizații non-profit planifică o acţiune de salubrizare a Parcului Râşcani din capitală. Doritorii sunt îndemnaţi să li se alăture duminică, 10 martie, începând cu ora 12.00, transmite IPN și Radio Chișinău.

Elena Siomina, PR-manager la una dintre organizaţiile implicate, spune că se poate alătura inițiativei oricine dorește să contribuie la un oraş mai curat şi mai frumos. Participanţii vor primi saci pentru gunoi şi mănuşi. Pentru mobilizarea voluntarilor, organizatorii vor pregăti băuturi și gustări gratuite.

Aceștia își doresc să ofere locuitorilor capitalei un exemplu despre cum trebuie să respecte natura și orașul. La fel, vor să atenționeze despre problema poluării lacurilor, parcurilor publice și a altor locuri de odihnă și agrement.

Pe 3 martie, la o acțiune similară organizată în preajma lacului din parcul de la Porțile Orașului, au participat circa 100 de voluntari. Majoritatea au reprezentat inițiativele „Orașul fără Maxi-Taxi”, „Verde.md”, „Forum.md” și „Abs Recycling”.