Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a Parlamentului federal) urmează să aibă loc la 18 septembrie 2016, conform unui decret semnat de preşedintele Vladimir Putin, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului.

„Prezentul decret intră în vigoare la data publicării sale oficiale”, se menţionează în document.

Conform legislaţiei în vigoare, decretul prezidenţial urmează să fie publicat în termen de cinci zile de la data semnării sale de către şeful statului rus. Din momentul publicării oficiale începe practic campania electorală pentru alegerile legislative în Rusia.

Alegerile pentru Duma de Stat vor avea loc într-un singur tur. Pentru prima dată, după o lungă pauză, acestea sunt ţinute pe baza unui sistem mixt: 225 de deputaţi sunt aleşi pe liste de partid, iar 225 în circumscripţii uninominale.

În acelaşi timp, în 39 de entităţi din Federaţia Rusă vor avea loc alegeri pentru adunările legislative regionale, iar în şapte – alegeri directe pentru guvernatori şi lideri de republici autonome.

În actuala legislatură, Duma rusă a fost dominată de Rusia Unită — partidul preşedintelui Vladimir Putin — cu 238 de mandate de deputaţi dintr-un total de 450.