Începând din 20 ianuarie, 2017, contul @POTUS (acronim pentru „President of the United States”), va fi pus la dispoziția celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite: democrata Hillary Clinton sau republicanul Donald Trump. Iar contul va păstra cei peste 11 milioane de abonați, dar „cronologia” (fluxul de mesaje) va porni de la zero, a anunțat executivul american luni, într-un text lung despre „Tranziția prezidențială în epoca rețelelor sociale” .

Reamintind că, în ultimii opt ani, Casa Albă a creat conturi pe Facebook, Twitter, Flickr, Vimeo, iTunes, Instagram, MySpace sau Snapchat, executivul din SUA și-a exprimat dorința de a efectua o tranziție lină în toate domeniile, inclusiv aceasta.

„Această infrastructură digitală este un capital pe care următorul președinte și toți cei care vor urma vor putea construi”, subliniază Kori Schulman, consilier al lui Obama pe probleme digitale.

Casa Albă precizează că mesajele postate pe rețelele sociale precum Twitter sau Snapchat vor rămâne, ori de câte ori este posibil, disponibile pe platformele lor originale. Ele vor fi, de asemenea, păstrate de către Arhivele Naționale, în același mod ca și notele scrise de mână, faxurile sau emailurile.