12 cazuri de gripă clinică sezonieră s-au înregistrat săptămâna trecută în țară, astfel numărul acestora este sub gradul epidemiologic.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în această perioadă au fost raportate peste o mie de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, ceea ce reprezintă o creștere de 25,7% în comparație cu acum două săptămâni, scrie Moldpres.

Totodată, în perioada menționată, în laboratorul Infecții Virale, din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică au fost investigate 33 probe la prezența virusurilor gripale și non-gripale, dintre care șase probe au fost pozitive la prezența virusului gripal de tip B și o probă la virusul gripal tip A(H1N1), iar nouă probe au fost pozitive la prezența virusurilor non-gripale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit îngrijiri medicale.

Medicii atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să respecte regulile de igienă, să evite locurile aglomerate, consumul de alcool şi fumatul, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală, fără a recurge la remedii de autotratament.