Avertizarea meteorologică Cod Galben de schimbare bruscă a vremii a intrat, începând de astăzi, 26 februarie, în vigoare. Potrivit meteorologicilor, până pe data de 2 martie, în urma pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică se prevede schimbarea bruscă a temperaturii aerului în orele nocturne de până la -10..-15°C, pe 26 februarie şi pe 1 martie de până la -15..-19°C.

Potrivit meteorologicilor, temperatura medie a aerului se prevede în perioada menționată cu 10-12°C mai scăzute față de normele climatologice, scrie trm.md.

În context, specialiștii recomandă cetățenilor să evite deplasările în spaţii deschise, expunerea prelungită la frig, respectarea regulilor de igienă, precum și consumarea alimentelor bogate în proteine, fructe şi legume, relatează Radio Moldova Actualități.

În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi, fulare, scurtă groasă și călduroasă, precum și bocanci. Totodată, trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. În cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia, în acest caz fiind recomandată consultarea medicului.

Amintim că, Serviciul Meteorologic de Stat a emis vineri, 23 februarie, o avertizare Codul Galben de schimbare bruscă a vremii și Cod Galben gheață fragilă pe râuri și lacuri, care se va menține până pe 3 martie.