Un bărbat în costum de Zorro a fost arestat pe aeroportul din Los Angeles în urma unei alerte false privind posibile focuri de armă în cursul nopții de duminică spre luni.

Autoritatea aeroportuară a confirmat reînceperea operațiunilor după ce toate terminalele au fost percheziționate și declarate sigure, informează AFP și CNN.

‘Informațiile privind focuri de armă la LAX (codul aeroportului din Los Angeles — n.red.) s-au dovedit a fi doar zgomote puternice. Nu au existat focuri de armă, nici răniți. Ancheta continuă pentru localizarea sursei’ acestor zgomote, a scris pe contul de Twitter un purtător de cuvânt al poliției din metropola californiană, Andy Neiman.

Administrația aeroportului din Los Angeles a precizat, tot pe Twitter, că ‘un individ costumat în Zorro a fost reținut de poliție’ și că mai multe terminale au fost percheziționate, declarate sigure și apoi redeschise.

Administrația anunțase anterior că sectoarele de plecări și sosiri ale terminalului central fuseseră închise.

Zvonurile privind un schimb de focuri au provocat panică pe aeroport, după cum a relatat postul NBC pe site-ul său. Numeroși pasageri s-au precipitat pe pistă după ce poliția a intervenit în urma unei apel de urgență.

Un ordin de menținere la sol a avioanelor în direcția Los Angeles a fost ridicat, mai vizând doar zborurile aflate ‘la cel mult o oră de LAX’, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al FAA, autoritatea americană de transport aerian.

Aeroportul din Los Angeles, al doilea cel mai populat oraș din SUA, se află pe locul al 7-lea în lume în ce privește traficul de pasageri.