În Beijing este cod roșu de alertă din cauza poluării atmosferice, prima din 2016. Municipalitatea orașului a emis alerta în perspectiva valului de ceață toxic care se va abate asupra nordului Chinei în următoarele cinci zile, relatează Agerpres.

Circulația alternativă va fi pusă în aplicare începând de vineri dimineața, potrivit unei notificări publicate pe site-ul de internet al municipalității din Beijing. Șantierele vor rămâne închise, iar uzinele și fabricile sunt obligate să-și restrângă activitatea sau să oprească producția.

Beijingul a decretat primul cod roșu de alertă în decembrie anul trecut. A fost vorba atunci de un anunț inedit după introducerea în 2013 a unui sistem de urgență împotriva poluării atmosferice.

Valul de ceață poluantă care afectează frecvent Beijingul provine în principal din combustia cărbunelului utilizat pentru curentul electric și încălzire, a căror cerere crește în lunile friguroase de iarnă.

Poluarea atmosferică este o sursă recurentă de nemulțumire a opiniei publice în China. Țara s-a dezvoltat într-o viteză dezlănțuită în ultimele decenii cu prețul unor grave probleme aduse mediului înconjurător.