Înţepătură ucigaşă: un pensionar din județul Iași, România a murit după ce a fost infectat în urma pişcăturii de ţânţar. Bărbatul, din Podu Iloaiei, a contactat astfel virusul West Nile, decedând după două săptămâni în care a stat internat la „Infecţioase“. Alte patru persoane din judeţ sunt înregistrate oficial cu acelaşi virus, după înţepături de ţânţari, transmite independent.md.

În România au fost nouă astfel de decese, după înţepături de ţânţari. Atenţie la acest virus: cele mai multe cazuri sunt asimptomatice. Când sunt simptome, acestea sunt similare unei gripe uşoare: debut brusc cu febră, cefalee, mialgii, stare de rău, anorexie, greţuri şi vărsături.

Potrivit unui raport emis săptămâna trecută de Institutul Naţional de Sănătate Publică, judeţul Iaşi se află pe poziţia a cincea din 21 de judeţe în care au fost înregistrate cazuri de infecţie cu virusului West Nile, scrie ziaruldeiasi.ro.

În judeţul Iaşi, în total, au fost identificate cinci astfel de cazuri, unul dintre acestea soldându-se cu decesul pacientului. Potrivit medi­cilor infecţionişti, bolnavii diagnosticaţi la Iaşi cu infecţie cu virusul West Nile au fost internaţi în Spi­talul de Boli Infecţioase în intervalul august – octombrie. Toţi pacienţii, o femeie şi patru bărbaţi, au vârste peste 60 de ani şi locuiesc în co­munele din judeţ, un singur caz fiind transferat din judeţul Neamţ. Bol­navul care şi-a pierdut viaţa avea 80 de ani, şi era din Podu Iloaiei.

Conform Institutului de Sănătate Publică, în perioada mai – octom­brie, în toată ţara, au fost înregistrate 92 de cazuri de infecţie cu West Nile, din care nouă decese.