(UPDATE 17:12) Alarma cu bombă s-a dovedit a fi falsă. În prezent, se întreprind toate măsurile de rigoare pentru a identifica și reține persoana care a amenințat aeroportul. Punctul de trecere ”Aeroportul Internaţional Chişinău” activează în regim normal.

UPDATE (17:00) Întrucât specialiștii nu au depistat niciun obiect suspect, a fost permisă intrarea persoanelor în sala de sosire a aeroportului.

Știre inițială

Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău. Un bărbat a anunțat că aeroportul ar fi minat și a cerut recompensă.

În jurul orei 15:30, polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Aeroportul Internaţional Chişinău” susțin că au primit o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunță că aeroportul este minat și se solicită despăgubiri financiare.

Au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI. De asemenea, un grup de intervenții, format din ofițerii de investigații și ofițeri de urmărire penală ai Poliției de Frontieră au demarat acțiuni de identificare a persoanei care a semnalat bomba.