Reprezentanții partidului „Demnitate și Adevăr” au început să dea cărțile pe față în privința performanței de a strânge semnături pentru înregistrarea candidatului Andrei Năstas, fără a cheltui un leu, transmite 24h.MD.

„Noi suntem un partid unical. Banii cheltuiți erau personali. Am avut nevoie de careva cheltuieli, am scos din buzunar și am achitat. În ce modalitate eu trebuie să înregistrez acest lucru la CEC?”, a declarat Slusari într-un răspuns jurnaliștilor de la portalul Deschide.md.

Cu toate acestea, reprezentanții CEC susțin că orice bunuri, chiar și cele donate sau oferite cu titlu gratuit trebuiau să fie incluse în raport.

„Legislația prevede că trebuie de indicat și bunurile luate temporar. Chiar dacă sunt cu titlu gratuit, acestea se înscriu într-o anexă specială. Toate cheltuielile urmau a fi contabilizate”, a declarat membrul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir.

Precizăm că astăzi, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a venit cu acuzații dure la adresa PPDA, precizând că aceștia au încălcat legea, declarând „zero lei” la capitolul cheltuieli, întrucât chiar și cele mai mici detalii, precum ar fi pixurile și biletele de transport, dar mai ales și serviciile oferite gratuit, trebuiau să fie incluse în raport.