După ce în seara zilei de 15 iunie un grup al forțelor militare turce au încercat să producă o lovitură de stat în câteva orașe ale țării, în special în Ankara și Istanbul, Ambasada Turciei la Chișinău vine cu un mesaj către turiștii moldoveni care își petrec vacanța pe litoralul turc.

„Conform informațiilor, niciun turist moldovean nu a fost afectat în acțiunile de vineri. Nu ar trebui să fie nicio îngrijorare cu privire la turiști, fiindcă printre cei arestați și bănuiți se află doar cetățeni turci. Măsurile de securitate au fost întărite, cu toate că nu a fost proclamată stare de urgență. Toate locațiile turistice sunt supravegheate video 24/24, în special aeroportul din Antalya”, a declarat într-o conferință de presă ambasadorul turc la Chișinău, Mehmet Selim Kartal.

Diplomatul a mai adăugat că moldovenii trebuie să decidă singuri dacă vor să meargă sau nu în Turcia. „Dar nu este un pericol acut în locurile turistice. Nu se fac atacuri asupra acestor destinații. Acțiunile sunt contra statului, guvernului și națiunii, nu asupra turiștior”, a mai spus Kartal.

Potrivit statisticilor, anual, 130.000 de moldoveni își petrec vacanța în Turcia.