Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a declarat, vineri, că România și Republica Moldova pot să aleagă calea referendumului dacă vor să se unească, informează realitatea.net.

“În România, nu de puține ori am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republică Moldova: în bază dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea”, a spus Kuzmin, potrivit newsbucovina.ro.

El a afirmat că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federația Rusă la care participarea a fost de peste 90 la sută și că această voința a populației din această regiune nu este recunoscută în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut că stat de foarte multe țări, menționând că mai mult de 22 de țări europene au votat pentru recunoașterea Kosovo, dar că din acestea nu face parte și România.