Noua componență a Cabinetului de miniștri, propusă de Partidul Democrat, va realiza reformele cerute de către partenerii externi ai țării noastre. De această părere este ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit care, în platoul emisiunii „În Profunzime”, a declarat că îi cunoaște pe câțiva miniștri din Guvern propuși de PD și despre care spune că sunt capabili și au experiență.

„Eu am înțeles că trebuie să existe o schimbare, că trebuie să se creeze un cabinet tehnocrat care poate lucra fără influență politică, care poate să se concentreze pe toate chestiunile importante care există acum în R. Moldova. Îi cunosc pe câțiva miniștri noi care au fost propuși și eu cred că mulți sunt foarte capabili și au demonstrat în trecut că au experiență și cunoștințe. Eu sper că, în continuare, cu acest Cabinet nou, vom avea succese și reforme. Am așteptat foarte mult timp. Vreau să spun că trebuie foarte curând să vedem reforme necesare”, a declarat Excelența Sa.

Acesta își exprimă speranța că anul viitor va aduce reforme concrete care vor fi resimțite în primul rând de către cetățeni. În contextul în care anul 2016 a adus multe schimbări, anul curent a fost unul mai pasiv, în opinia diplomatului, însă un Guvern tehnocrat va accelera lucrurile.

„Anul trecut am avut destul de multe reforme aprobate. Guvernul și Parlamentul au reușit să facă foarte mult. În acest an am văzut relativ puțin în domeniul de reforme și noi, partenerii de dezvoltare, suntem dezamăgiți și eu cred că și majoritatea cetățenilor sunt dezamăgiți. Eu sper că atunci când o să intrăm într-un an nou, această situație se va schimba. Mult depinde de voința politică”, a adăugat James D. Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău.

sursa: today.md / foto: inprofunzime.md