Fără sprijinul NATO, nici Ucraina, nici Georgia şi nici Republica Moldova nu vor putea face faţă războiului hibrid prin care se încearcă destabilizarea Europei de Est. Declarația aparține ministrului Apărării, Anatol Şalaru, prezent la ceremonia de deschidere a fazei active a exerciţiului militar „Sea Breeze 2016″, care a avut loc la Odesa, Ucraina, transmite 24h.MD.

În cadrul vizitei, Şalaru s-a întrunit cu omologul său ucrainean, Stepan Poltorak. Oficialii au discutat situaţia din regiune şi cooperarea militară a forţelor armate ale celor două state.

Şalaru şi-a exprimat recunoştinţa pentru oportunitatea oferită militarilor Armatei Naţionale de a participa la „Sea Breeze”, menţionând că este un exemplu de interoperabilitate şi de colaborare între ţările NATO şi partenerii Alianţei.

Ministrul a reiterat importanţa consolidării relaţiilor bilaterale, necesare pentru a putea face provocărilor de securitate regională.

Anatol Şalaru a subliniat că problema majoră cu care se confruntă Republica Moldova este aflarea ilegală a trupelor ruseşti în raioanele de est ale ţării, problemă abordată şi la Summitul NATO de la Varşovia.

La rândul său, Stepan Poltorak, a confirmat disponibilitatea de a consolida relaţiile bilaterale şi de a invita militarii Armatei Naţionale și la alte exerciţii, alături de militarii ucraineni.