Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, va cere, la şedinţa Biroului permanent, să fie sancţionaţi deputaţii celor trei fracţiuni care au părăsit, vineri, şedinţa plenară, iar ca rezultat, în lipsă de cvorum, aceasta a fost închisă.

Vă prezentăm în continuare conţinutul mesajului:

„Stimați reprezentanți ai presei și cetățeni,

Astăzi, pentru ședința plenului Parlamentului erau programate audieri pe un subiect deosebit de important, care vizează furnizarea produselor alimentare alterate destinate copiilor.

Eu sunt tată și sunt foarte interesat de ceea ce se întâmplă în acest domeniu și care sunt măsurile pe care le întreprind autoritățile ca asemenea cazuri să nu să se mai repete. În calitate de tată, deputat și Președinte al Parlamentului cred că era de datoria noastră să organizăm astăzi aceste audieri în plen.

Au fost preconizate audieri ale oficialilor din Guvern, dar și din alte instituții vizate, precum Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și conducerea Centrului Național Anticorupție, care urmau să ofere informații despre dosarele penale intentate, precum și acțiunile întreprinse în scandalosul caz al produselor alterate.

Cu regret, unii deputați din opoziția parlamentară consideră spectacolul și show-ul politic mai important decât subiectele care afectează întreaga societate, boicotând ședința de astăzi. Regret că dânșii doar la nivel de declarații își manifestă interesul față de societate și copii.

Cu siguranță vom reveni la această tema. Reieșind din importanța subiectului și comportamentul opoziției parlamentar, voi solicita săptămâna viitoare Biroului permanent să examineze posibilitatea introducerii unor sancțiuni disciplinare, inclusiv reducere de salariu celor care astăzi au boicotat ședința plenului.

Cred că cetățenii trebuie să știe cine sunt ”eroii” și aici mă refer la fracțiunile socialiștilor și comuniștilor, care, în campaniile electorale, promit oamenilor soluționarea multor probleme, iar în cadrul ședințelor – boicotează și pleacă” a menţionat președintele Parlamentului.