Eurodeputatul PPE Cristian Preda, care a iniţiat rezoluția de blocare a ajutorului macrofinanciar pentru Republica Moldova îşi urmăreşte propriile interese, fără să fie preocupat de situația reală din ţara noastră. Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

“Tentativa europdeputatului Preda de a bloca suportul financiar pentru Republica Moldova. Îşi urmăreşte propriile interese, iar interesele unor partide le pune mai sus decât interesele Republicii Moldova şi relaţia ei cu UE”, a declarat Andrian Candu.
Speakerul a ţinut să reamintească sprijinul constant de care Republica Moldova s-a bucurat din partea României. “Mă adresez acestui individ să înceteze. Întotdeauna în România a existat susţinere pentru Republica Moldova, indiferent de culoare politică şi perioadă. Noi mult apreciem ceea ce face România pentru Republica Moldova, dar din cauza unor indivizi ca Preda, există deja schimbări în percepţie”, a mai spus Candu.
Amintim că Parlamentul European a respins, cu majoritate de voturi, proiectul unei rezoluții inițiată de PPE, care prevedea includerea condițiilor politice pentru acordarea ajutorului macrofinanciar de 100 de milioane de euro pentru țara noastră.