„Dacă dl Usatîi crede că a descoperit America, greşeşte amarnic”, a declarat pentru Deschide.MD, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, urmare a publicării unor documente despre afacerile lui Vlad Plahotniuc, în care apare şi numele său.

„Eu deja am comentat anterior, cu referire la aceste acte, care deja au fost invocate de alta, aşa-numită investigaţie. Toate actele sunt publice și cine are interes sa le vadă, poate sa meargă la Camera Înregistrării”, a comentat Preşedintele Parlamentului.

Din documentele încărcate pe un link la care face trimitere Usatîi, este arătat că Andrian Candu solicita, în 2010, perfectarea documentelor pentru modificarea actelor de constituire a ÎCS „Angel-S” în legătură cu schimbarea fondatorului, dar a semnat şi o serie de tranzacţii care ţineau de “Finpar”.

Este vorba despre acelaşi caz descris într-un material publicat de RISE Moldova, în anul 2015.

„Pe str. Ghioceilor 1, în complexul de studiouri „Media City” – cunoscut și sub numele de „Orășelul Media de la Moldexpo”, își are sediul și Agenția de publicitate „ANGEL-S” SRL (Detalii, AICI), care a încasat, în 2012, 4,6 milioane lei din publicitate. Potrivit unui contract de vânzare-cumpărare a părții sociale, semnat de Andrian Candu, ANGEL-S a trecut în proprietatea OTIV Prime Media BV, după ce a transferat 300 de mii Euro pe contul companiei de tip offshore Media Resources LLC, reprezentată de Dorin Pavelescu – directorul agenției de publicitate „Casa Media Plus” SRL, cu sediul tot pe str. Ghioceilor 1″, scria RISE.

Ulterior Președintele Parlamentului a declarat că își va da demisia dacă datele publicate atunci de către RISE Moldova vor fi confirmate. Totodată acesta a precizat că a trimis solicitări la CNA, CNI, Procuratura Generală și SIS pentru a investiga informațiile publicate de instituția media sus-amintită.

Printre documentele făcute publice pe linkul publicat de Usatîi, apare și o listă care cuprinde numele a mai multor persoane care au deținut funcții de răspundere. În dreptul fiecăruia apar anumite sume de bani. În total ar fi vorba de 866 mii de dolari. Astfel, în dreptul fostului procuror general, Valeriu Gurbulea apare suma de 20 de mii de dolari, fostul ministru de Interne, Alexei Roibu – 10 mii de dolari, ex-directorul CCCEC, Valentin Mejinschi – 30 de mii de dolari, Muruianu – 30 de mii de dolari. Cea mai mare sumă, 220 mii de dolari ar fi fost încasată de judecătorul Nicolae Clima, pentru emiterea unei hotărâri definitive într-un dosar.

Între timp, internauţii au început să facă glume pe marginea aşa-zisei scurgeri de informaţii. Ei au “fabricat” o altă listă de “premianţi” printre care:  Renato Usatîi (500.000$ pentru concerte), Igor Dodon (200.000$ pentru Solutia, casa de la părinţi), Alexandr Petkov (10.000$ pentru spraz lacrimogen), Domnica Manole (5.000$ pntru cazul Hyde Park – Oleg Brega), Mark Tkaciuk (10.000$ un set de Gillette).