În cadrul emisiuni Fabrika, de la Publika TV, președintele Parlamentului, Andrian Candu a vorbit şi despre relaţiile din ultima perioadă dintre Chişinău şi Moscova, dar şi încercările de a stabili un echilibru.

“Nu vrem decât respect reciproc. O cooperare pragmatică, o înţelegerea faptului că Republica Moldova nu este un stat sclav sau vasalul cuiva. Au fost tentative de a normaliza situaţia de a arăta deschidere, înţelegere de a negocia. Da la o mână întinsă nu ştiu cum primeam o palmă, la altă mână întinsă primeam altă palmă. Şi atunci am zis ajunge”, a menţionat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, citat de publika.md.

Speakerul a vorbit şi despre măsurile dure pe care le-a aplicat Rusia în privinţa ţării noastre.

“Guvernul Federaţiei Ruse la 1 septembrie 2014 a impus embargo economic Republicii Moldova care exporta pe 65 la sută din toate mărfurile sale în Federaţia Rusă care are peste 300 de mii de cetăţeni care lucrează în Federaţia Rusă, în condiţiile în care noi avem acord de liber schimb cu Federaţia Rusă şi ambele sunt membri a comisiei mondiale a comerţului. Încălcând toate principiile de parteneriat strategic, de bune relaţii comerciale, toate normele de comerţ liber”, a spus Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.