Rezultate preliminare ale procedurii disciplinare efectuate pe cazul reținerii, la data de 30 septembrie a.c., de către CNA și Procuratura Anticorupție, au fost prezentate de către Serviciul Vamal. Cazul vizează reținerea a 28 de angajați ai posturilor vamale Palanca și Tudora vizați într-un dosar penal de corupție.

16 angajați care se află în stare de libertate,au fost cercetați iar alții 12 au fost  plasați în arest la domiciliu sau în izolator.

Prin urmare au fost constatate o serie de încălcări grave ale disciplinei de serviciu și legislației vamale care au cauzat prejudicierea considerabilă atât a bugetului de stat, cât și a imaginii instituției. Considerând gravitatea abaterilor admise, conducerea Serviciului Vamal a dispus eliberarea din serviciu a celor 16 angajați.

În examinare se află și cauzele disciplinare inițiate pe faptul perchezițiilor operate în posturile vamale Leușeni, Sculeni și Otaci, rezultatele cărora vor fi comunicate ulterior.

Toate operațiunile desfășurate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în posturile vamale respective au avut la bază informații și materiale operative furnizate de către Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal, entitate din cadrul instituției responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul angajaților.