Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, pentru perioada 27 iulie – 9 august, un nou plafon la prețurile produselor petroliere comercializate pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform noii metodologii intrate în vigoare la 13 mai curent, ANRE stabilește la fiecare 2 săptămâni prețurile plafon pentru produsele petroliere.

Astfel, în perioada 27 iulie – 9 august benzina auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 15,52 lei pentru un litrul, motorina la prețul de 13,54 lei pentru un litrul, în timp ce gazul lichefiat va costa 7.51 lei litrul.

În comparație cu ultimele două săptămâni, prețul benzinei auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 a fost micșorat cu 33 de bani, în timp ce prețul motorinei a fost micșorat cu 49 bani. Prețul gazului lichefiat a rămas neschimbat.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.