În urma fraudelor descoperite în asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădiniților din municipiul Chișinău, ANSA a inițiat un control oficial al tuturor întreprinderilor de alimentație publică, atenție sporită fiind acordată școlilor și grădinițelor.

Potrivit unui comunicat al institutiei, la trei grădinițe supuse verificărilor nu s-au depistat abateri grave. Totodată, un grup de părinti a semnalat mai multe nereguli în alimentatia copiiilor de la o grădinită din sectorul Botanica. Specialiștii de la ANSA desfășoară verificări în acest moment.

ANSA precizează că din octombrie curent, de când s-a ridicat restricția la controale, mai multe școli și grădinițe din localitățile republicii au fost supuse verificărilor, în 20 de blocuri alimentare fiind depistate neconformități de ordin tehnic, administrația acestor instituții fiind obligată să înlăture deficiențile descoperite în organizarea alimentației copiilor.

ANSA consideră că este necesară o selecție mai riguroasă a agenților economici care aprovizionează școlile și grădinițele cu produse alimentare, nu doar după principiul  „prioritate celui care oferă produse mai ieftine”. De asemenea, o responsabilitate și mai mare revine persoanelor care recepționează și păstrează produsele alimentare.