Admiterea în colegiile din țară se va desfășura în perioada 18 iulie-5 august, iar rezultatele vor fi anunțate până pe 8 august, anunță 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Concursul repetat pentru locurile neacoperite se va desfășura în perioada 9-12 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 12 august, se spune în comunicat.

În același timp, în cazul programelor de formare profesional tehnică secundară în școli profesionale, concursul de admitere se va desfășura în perioada 18 iulie-12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe 15 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc între 16-25 august, iar anunțarea rezultatelor se va face până pe 26 august.

La concursul de admitere în învățământul profesional tehnic (colegii, centre de excelență și școli profesionale) sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, cu Certificat de studii gimnaziale; absolvenții de liceu, cu Diplomă de Bacalaureat; absolvenții școlii medii generale, cu Atestat de studii; absolvenții cu Certificat de studii liceale sau echivalente acestora.

De menționat este că pentru anul de studiu 2016-2017 se oferă 9.428 de locuri în colegii/centre de excelență la 89 de specialități și 9.550 de locuri în școli profesionale la 80 de meserii.