Cel puțin 117 cadavre ale unor imigranți au fost descoperite pe o plajă din orașului Zuwara, situată la 120 de kilometri vest de capitala libiană Tripoli, a informat Semiluna Roșie din această stațiune libiană pe pagina sa oficială de Facebook, scrie Agerpres.

Joi, Reuters a relatat că cel puțin 85 de trupuri neînsuflețite ale unor migranți care s-au înecat în Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Europa au fost aduse de valuri la țărm în nord-vestul Libiei, în apropierea orașului Zuwara.

Publicația spaniolă Levante scrie că echipele de salvare încearcă să stabilească circumstanțele în care și-au pierdut viața aceste persoane. Potrivit martorilor, majoritatea celor decedați par a proveni din Africa subsahariană, însă cadavrele se află într-o stare avansată de descompunere și este greu de spus de cât timp au murit acești oameni.

Numărul ambarcațiunilor care pleacă din Libia cu destinația Italia a crescut în ultimele săptămâni deoarece s-a făcut vreme frumoasă, iar pe ruta dintre Turcia și Grecia s-au înăsprit controalele. Organizațiile umanitare suspectează că majoritatea acestor ambarcațiuni pleacă din zone de coastă situate între orașele Zuwara și Sabratha, din vestul Libiei.

Mii de persoane care provin din țări africane și Asia și care încearcă să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană se îmbarcă în Libia, însă de multe ori vasele improvizate pe care le folosesc naufragiază, amintește EFE.