Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că astăzi este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală.

Conform Codului Electoral, agitaţia este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. „În aceste zile nu se permite desfăşurarea sau reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în sau din contul cu mențiunea – Fond electoral”, potrivit sursei citate.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale (500-1000 de lei), aplicată persoanei fizice, şi cu 40 la 50 de unităţi convenţionale (2000-2500 lei), aplicată candidatului electoral.

Turul doi al alegerilor prezidențiale directe va avea loc pe 13 noiembrie curent. Cetăţenii vor putea alege între candidaţii care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur de scrutin – preşedintele PSRM, Igor Dodon, şi liderul PAS, Maia Sandu.