Elevii din toată țara finisează astăzi anul de studii. Pentru 290.000 de copii şi adolescenţi va răsuna ultimul sunet de clopoţel. Cu această ocazie în toate instituţiile de învăţământ se vor desfăşura diferite activităţi solemne la care va participa şi câte un profesor din România.

În acest an, sesiunea de absolvire a ciclului gimnazial se va desfăşura în perioada 2-13 iunie, iar probele de bacalaureat vor fi între 3 şi 21 iunie.

Cu acest prilej, premierul Pavel Filip a transmis un mesaj către toți elevii din țară.

„Dragi elevi, azi veţi auzi ultimul sunet înaintea sosirii verii. Pentru unii dintre voi, porţile vacanţei se deschid larg. Pentru alţii înseamnă ultima etapă de pregătire, înaintea unor importante examene. Pentru cei mai mulţi înseamnă, fie trecerea de la copilărie la adolescenţă, fie trecerea de la adolescenţă la majorat.

Îmi amintesc și eu cu drag de şcoală şi de momentele trăite la Ultimul sunet, inclusiv de bucuria vacanţelor, de aceea am vrut azi să vă transmit un gând bun.

De asemenea, transmit felicitări părinților și profesorilor pentru eforturile depuse pentru ca și în acest an şcolar copiii să beneficieze de învățătură și o educație cât mai bună.

Să ne bucuram cu toţii de copiii, adolescenţii şi tinerii noştri.

Vacanţă frumoasă!”, se arată în mesajul premierului.

Precizăm că în acest an, aproape 23.000 de elevi absolvesc liceul.