Doi membri ai personalului de securitate irakian au fost uciși și alți opt au fost răniți într-un atac comis de doi atentatori sinucigași asupra unui post de poliție de la Abu Ghraib, situat la 15 km vest de Bagdad, transmite Reuters, citând surse de poliție și medicale.

Atacul, care nu a fost revendicat deocamdată, survine după cea mai sângeroasă zi a anului pentru capitala irakiană, miercuri cel puțin 94 de persoane fiind ucise și 150 rănite în mai multe atentate comise la Bagdad de jihadiști ai Statului Islamic.

Potrivit surselor citate, atacatorii de joi de la Abu Ghraib s-au apropiat din două direcții de sediul poliției, după care și-au detonat vestele cu explozibili.

Un al treilea atentator a fost ucis înainte ca vreunul dintre ei să pătrundă în incintă, a precizat Comandamentul pentru operațiuni din Bagdad.

Miercuri, două atentate cu mașină-capcană au vizat civili în două cartiere din Bagdad, provocând moartea a cel puțin 30 de persoane, după ce o explozie în cartierul șiit Sadr City, din nordul capitalei irakiene, s-a soldat în cursul dimineții cu cel puțin 64 de morți.

Recenta intensificare a atentatelor la Bagdad a sporit criticile împotriva prim-ministrului Haider al-Abadi, confruntat deja cu o criză politică pe fondul tentativelor de remaniere a guvernului său, în cadrul eforturilor anticorupție.