În Moldova, la solicitarea Ministerului Mediului, a fost interzisă vânătoarea de 12 specii de păsări și animale.

Din lista păsărilor și mamiferelor vânatul cărora a fost interzis fac parte reprezentanții faunei care sunt pe cale de dispariție. Decizia respectivă a fost adoptată la ședința guvernului din 3 august.

De acum înainte se interzice vânătoarea de cerbi, căprioare, bursuci, iepuri, prepelițe, potârnichi, gâște, rațe, lișițe, găinușe de baltă, becaține mari, porumbei și mistreți. Sub incidența interdicției nu cad doar proprietarii fondurilor arendate în scop de gospodărire cinegetică.

De asemenea, au fost modificate termenele de vânătoare pentru trei animale. În viitorul sezon vânătoarea de vulpi va fi permisă în perioada 27 august 2016 – 26 februarie 2017, cea de prepelițe – între 27 august și 9 octombrie 2016, cea de fazani (cu excepția femelelor) – de la 22 octombrie până la 18 decembrie 2016.

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a motivat necesitatea adoptării acestei decizii prin reducerea considerabilă a populației numeroaselor specii de păsări și animale. Potrivit lui, tendința negativă se atestă nu numai în cazul speciilor introduse în Cartea Roșie a Moldovei, dar și în cazul speciilor, ale cărora dispariție nu este confirmată documentar.