Măsuri mai aspre pentru cei care încalcă regulile! În acest sens, Guvernul a dispus majorarea amenzilor în două cazuri: pentru condusul autovehiculului în stare de ebrietate și pentru achitarea salariilor „în plic”, comunică 24h.MD.

Decizia a fost luată ieri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

În rest, unitatea convențională a fost ajustată la nivelul de inflație și nu s-a majorat, dar s-a redus. Dacă în 2003 aceasta constituia 2,2% din salariul mediu pe economie, după modificările efectuate, unitatea respectivă este de 1% din salariul mediu pe economie

Totodată, premierul Republicii Moldova, pavel Filip, a explicat necesitatea de a reveni la subiectul dat prin faptul că unii încearcă să speculeze în mod populist acest subiect, manipulând opinia publică și denaturând total sensul acestei iniţiative, care urmează să mai treacă printr-o altă rundă de consultări în Parlament.

„Subiectul în sine consider că e unul foarte important și nu trebuie exploatat prin populisme penibile. Amenzile nu trebuie prezentate ca niște taxe sau impozite, așa cum au încercat unii să o facă. Amenzile sunt pentru cei care încalcă regulile și vor fi plătite doar de cei care încalcă legea!”, a declarat prim-ministrul.

De asemenea, Pavel Filip a reconfirmat determinarea Guvernului de a realiza obiectivul ce prevede mai multă siguranță pe străzi, de a-i responsabiliza mai mult pe cei care sunt tentaţi să încalce legea, dar și de a lupta cu fenomenul corupției în rândul celor care aplică amenzile respective, în scopul combaterii ilegalităţilor.