Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până pe 28 ianuarie Codul Galben de gheaţă instabilă.

Potrivit hidrologilor, în perioada de referinţă, în râurile și bazinele acvatice din ţară, gheața va fi instabilă și îmbibată cu apă, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol sporit, scrie Moldpres.

SHS atenţionează pescarii să fie prudenți, iar părinții să-și supravegheze copiii. „Se recomandă ca în perioada avertizării hidrologice să fie evitate orice fel de activităţi pe bazinele acvatice, precum şi în preajma acestora”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la Serviciul Hidrometeorologic.

În acest context, salvatorii atenţionează populaţia să ţină cont de avertizările hidrometeo, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență la Serviciul 112.

În următoarele zile, vremea va fi relativ liniştită, cu maxime termice de până la minus 2 – plus 6 grade Celsius, ziua, şi 2-9 grade de ger, noaptea. Precipitaţii intense sub formă de ninsoare sau lapoviţă nu se prevăd, doar pe alocuri, preponderent în regiunile de centru şi sud. Luni şi marţi se aşteaptă vreme friguroasă noaptea, blândă în perioada zilei, cu cer variabil, izolat însorit.