Angajaţii specializaţi în combaterea şi prevenirea furturilor din buzunare din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut în flagrant delict doi indivizi cu vârstele de 31 ani şi respectiv 37 ani, domiciliaţi în Capitală, în momentul când au încercat să sustragă din genţile a două domnişoare un telefon mobil şi un portmoneu. Aceştia au fost încătuşaţi în maxi taxi cu rutele 103 şi 166, fiind escortaţi la Inspectorat pentru audieri şi stabilire a circumstanţelor.

Victimele s-au dovedit a fi în vârstă de 26 ani şi respectiv 27 ani, care au comunicat că pagubele materiale pricinuite ar fi fost de circa 2 000 lei. În acest context au fost iniţiate două cauze penale pentru pungăşie iar bănuiţii riscă o pedeapsă cu aplicarea amenzilor în mărime de la 6 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani. Totodată Poliţia Capitalei recomandă:

Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

*Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

*Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

*Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

*În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

*Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

*Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

*Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Pungăşia – face parte din categoria infracţiunilor comise latent, de aceea metoda principală o constituie prin comiterea tainică, profitându-se de neatenţia şi nepăsarea victimei.