O femeie în vârstă de 56 ani este cercetată contravenţional de către ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai sectorului Centru, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru faptul comercializării ilicite a detergenţilor şi produselor cosmetice.

Ea a fost surprinsă cu marfa expusă spre vânzare pe o masă improvizată în Piaţa Centrală, care n-a putut oferii explicaţii privind originea produselor respective. Mai mult decât atît femeia nu avea niciun act ce ar demonstra calitatea mărfurilor, astfel încălcând prevederile legale cât şi drepturile consumatorilor.

În acest sens produsele în valoare de peste 7 000 lei au fost ridicate şi sigilate corespunzător până la decizia instanţei de judecată, iar femeia a fost însoţită la Inspectorat unde i-a fost întocmit un proces-verbal cu aplicarea amenzii în mărime de până la 3 000 lei.

Poliţia Capitalei continuă desfăşurarea activităţilor specializate în contextul combaterii traficului ilicit de mărfuri şi asigurării drepturilor consumatorilor şi recomandă cetăenilor să procure astfel de produse doar din magazinele autorizate prin lege.