În capitală urmează să fie montate noi camere de monitorizare a traficului rutier. Este vorba despre intersecţia străzilor Băcioii Noi cu Dacia, dar şi intersecţia străzilor Alba Iulia cu Liviu Deleanu. Camere video vor fi instalate şi la ieşirea din comuna Stăuceni, pe Şoseaua Munceşti şi la ieşirea din oraş spre strada Băcioi, scrie IPN, citată de trm.md.
Directorul Serviciului tehnologii informaționale al MAI, Andrian Șova, a declarat că locurile pentru montarea camerelor au fost selectate în coordonare cu Inspectoratul Național de Patrulare, acestea fiind cu o frecvență mai înaltă a accidentelor. Camerele sunt de ultimă generație. Acestea vor fixa încălcările pe timp de noapte și pe timp de zi şi vor înregistra viteza de deplasare, încălcarea marcajului rutier, dar și nerespectarea culorii semaforului. Pe Șoseaua Muncești sunt două puncte de supraveghere video, astfel încât va putea fi măsurată viteza medie de deplasare pe un segment de câțiva kilometri.

Andrian Șova a menționat că, în perspectivă, camerele video vor înregistra și deplasarea pe contrasens, parcările neregulamentare și vor permite monitorizarea trecerilor de pietoni. Pentru instalarea echipamentelor, din bugetul Serviciului sunt alocate opt milioane de lei.

În municipiul Chișinău, cele peste 40 de zone de monitorizare a traficului funcționează în proporție de 92-95%. Cât ține de camerele video de pe traseele naționale, autoritățile estimează că acestea ar putea deveni funcționale anul viitor.