Oamenii legii au identificat doi tineri  care au aruncat cu ouă de pasăre în direcţia coloanei de participanţi la marşul solidarităţii “Fără Frică”, transmite Democracy.MD.

Incidentul s-a produs la 22 mai,  la intersecţia străzilor Bucureşti şi Bulgară, când de la etajul 4 al unei clădiri din preajmă au fost aruncate ouă de pasăre în direcţia manifestanţilor. Ulterior, poliţiştii i-au identificat pe făptaşi,  doi tineri  de 22  şi 29 de  ani, care au fost conduşi la Inspectorat pentru documentare.

În context au fost acumulate toate probele necesare pentru iniţierea unui proces penal sub aspectul infracţiunii de hulganism.

Aceştia vor fi cercetaţi în stare de libertate şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4 000 la 14 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de pînă la 3 ani.

Totodată,  poliţia  capitalei va acumula tot materialul probatoriu în legătura cu incidentele produse, care va fi remis Procuraturii sectorului Centru pentru luare de decizie conform legislaţiei în vigoare.