Candidații la posturile vacante de membri ai Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei au fost deja selectați și urmează să fie propuși Parlamentului spre aprobare, transmite 24h.MD.

Cei patru candidați la posturile de membri ai Consiliului de Supraveghere al BNM sunt: președintele Ligii bancherilor din Moldova Dumitru Ursu, șeful Departamentului juridic al EuroCreditBank, Alexandru Pelin, managerul financiar al subdiviziunii pentru implementarea creditului acordat de către Guvernul polonez, Valeriu Iașan, și directorul companiei de consultanță LegalConsult, Vadim Enicov.

Aceștia au fost selectați de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, după examinarea dosarului tuturor solicitanților, conversația cu ei, evaluarea performanțelor lor profesionale și manageriale.

Menționăm că, în total, la concurs au participat 11 candidați. Dumitru Ursu, Alexandru Pelin, Valeriu Iașan și Vadim Enicov au acumulat, în cadrul concursului, cel mai mare număr de puncte și au fost recunoscuți drept cei mai buni candidați la posturile de membri ai Consiliului de Supraveghere al BNM.

Consiliul de Supraveghere al BNM este alcătuit din șapte membri. Actualmente din el fac parte: președintele BNM, Sergiu Cioclea, și vicepreședinții BNM Aureliu Cincilei și Ion Sturzu. Ceilalți patru membri ai Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei nu trebuie să fie angajați ai BNM.