Astăzi dimineaţă, în jurul orei 04.00, un taximetrist a solicitat ajutorul Poliţiei Capitalei, comunicând despre un eventual furt din automobil, în timp ce transporta doi pasageri.

La apelul bărbatului a intervenit un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, care au întreprins acţiuni de patrulare în zonă. Potrivit victimei, suspecţii au coborât pe strada A. Marinescu şi au încercat să fugă în direcţii necunoscute, după ce au furat din automobil portmoneul cu bani şi un video registrator.

Aceştia au fost localizaţi şi reţinuţi. Ei s-au dovedit a fi doi tineri cu vârstele de 23 ani şi respectiv 24 ani, din Chişinău. Poliştii au stabilit că în momentul urmăririi suspecţii au aruncat video registratorul într-un tomberon,  iar portmoneul l-au aruncat în ograda unei case.

A fost iniţiată o cauză penală pentru furt, iar bănuiţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani