Propagarea suicidului pe rețelele de socializare îngrijorează Guvernul. Premierul Pavel Filip a declarat că autorităţile întreprind toate măsurile necesare pentru combaterea acestui fenomen.

„Atenția asupra acestui subiect este una sporită și din partea societății, dar autoritățile statului, nemijlocit Guvernul, se ocupă de acest subiect mai multe luni de zile, poate mai mult decât un an de zile”, a spus premierul, Pavel Filip.

Subiectul a fost discutat şi la şedinţa operativă a Primăriei. Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat că autorităţile municipale vor organiza o amplă campanie de informare pentru prevenirea cazurilor de suicid.

„Vreau să începem cu un minut de reculegere în memoria tinerilor care s-au dus săptămâna trecută – doi în jocul respectiv şi încă unul, încă nu ştim exact, dar nu e exclus. Vă rog”, a specificat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Edilul Capitalei a anunţat că în liceele din oraş vor fi organizate ore speciale, şedinţe cu părinţii şi vor fi împărţite pliante informative.

Pe 8 martie, doi adolescenți de 15 şi 16 ani din Capitală s-au sinucis. Înainte de tragedie, adolescenţii au postat pe reţelele de socializare mesaje, fotografii şi filmuleţe în care îşi luau adio. Minorii ar fi fost motivați de un joc online.

Jocul a apărut în Rusia, s-a răspândit rapid în spațiul virtual și ar fi provocat deja moartea a peste 100 de copii. Guvernul de la Moscova a aprobat un proiect de lege care introduce răspunderea penală pentru instigarea minorilor la acțiuni periculoase pentru viață, notează prime.md.